Bemutatkozás

Ankucza Béla vagyok. 18 éve foglalkozom gyógynövényekből készült növénykondicionáló permetezőszerek forgalmazásával.

Először a Natur BIOKÁL majd 6 évre rá a FITOKONDI termékek bevezetésével és forgalmazásának megszervezésével foglalkoztam, saját cégemen keresztül. Részt vettem a FITOKONDI gyártástechnológiájának kidolgozásában, majd a gyártó üzem kialakításában.

Ezen időszak alatt megismerkedtem a gyógynövények hatóanyagainak kivonatolásával,növénytermesztésben való használatuk hatásosságával.

Két éven keresztül tanácsadóként dolgoztam a japán Teruo Higa professzor által kifejlesztett Effektív Mikroorganizmusok egyik változatának magyarországi bevezetésén EM-BIO márkanév alatt. Itt is a forgalmazás megszervezése és a gyártástechnológia, illetve az üzem kialakítása volt a feladatom.

2010-ben feleségemmel új céget alapítottam (QCA Mastertrade Kft.), és az addigi tapasztalataim alapján, saját termék fejlesztésébe kezdtem. Mivel több termék kifejlesztését terveztem, mely átfogja a növénytermesztés, talajkezelés és mentesítés különböző lehetőségeit, így termékcsaládban gondolkodtam.

A védett márkanevünk Balance System Product Family® lett.

Az első termék, mely fejlesztése után engedélyeztetésre került, a Balance System Product Family® REGEN márkanevű szennyeződések mentesítésére szolgáló mikrobiológiai szer lett, mely a Forgalmazási Engedélyét 2015. augusztus 11-én kapta meg. Ezt a terméket további sikeres kísérletek után újra engedélyeztettük és a kiegészített, több felhasználási lehetőséget magába foglaló Forgalmazási Engedélyt 2017. június 14-én kapta meg.

Következő termékünknek a Balance System Product Family® Pellet nevet adtuk és növény és talajkondicionáló készítményként engedélyeztettük. Ez a termék 2017. április 12-én kapta meg a Forgalomba Hozatali és Felhasználási Engedély okiratát. Mi csak Pellet-ként emlegetjük. Jelen pillanatban nincs gyártásban.

Harmadik termékünk, melynek fejlesztését még 2011-ben kezdtük és a legtöbb munkát valamint befektetést igényelte, növénykondicionálóként engedélyeztettük, és hét évi munka után 2018. augusztus 23.-án megkapta a Forgalomba Hozatali és Felhasználási Engedély okiratát, Balance System Product Family® L&S Lomb márkanéven. Mi csak egyszerűen LOMB-nak hívjuk. Az engedélyünket egyelőre szőlő és gyümölcsök kezelésére kaptuk meg, 2019-ben indítjuk a zöldség növényekre való engedélyeztetési eljárást.